Logo-norges-danseforbund-hvit-2020
nif-logo-banner
language
menu

Stor norsk delegasjon til VM Jazz og Moderne

calendar2
Publisert 10.des.2021
pen2
Endret 10.des.2021

- Første verdensmesterskap siden 2019

VM i Jazz og Moderne starter i dag i Warszawa, Polen. 42 dansere fra fem ulike klubber skal danse for Norge under mesterskapet. 
 
Den norske delegasjonen har ankommet Polen, og skal i de seks neste dagene kjempe om edelt metall i 22 ulike klasser. Vi har med dansere fra fem ulike klubber, og danserne er alt fra meget mediterte utøvere med flere mesterskapsmedaljer, til helt ferske mesterskapsdebutanter. Det skal bli spennende å følge dere alle på reisen i Warszawa, Polen.
 
Vi har tatt en snakk med enkelte av utøverne før avreise til Polen, for å høre litt om deres forventninger til mesterskapet. 
 
Mitt første verdensmesterskap
For Mina Sandvik Sæta er årets mesterskap ekstra stort, dette fordi det er hennes aller første verdensmesterskap. «Målet mitt er bare å ha det gøy og være fornøyd med min egen prestasjon» svarer Mina. 
 
Hun forteller videre at hun har forberedt seg godt, og at klubben hennes 2Dance har hatt en egen treningsplan for de som skal delta i VM. 
 
Håper å nå en finale
Ingvild Kristine Haugland fra Move On stiller i Jazz solo, duo, gruppe og formasjon. Samt Moderne solo, duo, gruppe og formasjon. Hun håper å nå i hvertfall en finale uavhengig av hvilken klasse det er i. 
«Ellers er målet å være fornøyd med gjennomføringen, så får resultatet bli som det blir», legger Ingvild til. 
 
Føler jeg har utviklet meg
For Maren Nyrud Fonstad fra Victory Dance er det spesielt en klasse hun gleder seg ekstra til. «Det hadde vært veldig gøy å klare finale i spesielt jazz solo, siden det er det jeg satser mest på. Jeg føler jeg har utviklet meg siden forrige VM Jazz i 2019».
 
Maren legger også til at hun gleder seg masse til å danse med de andre danserne i duo, gruppe og formasjon, da hun ikke har danset dette i mesterskap tidligere. 

Forberedt meg mentalt
Natalie Gustavsen fra danseklubben 2Dance skal delta i Jazz- og Moderne solo, duo, gruppe og formasjon. Hun forteller at hun skal kose seg på gulvet i årets VM, da det er lenge siden forrige mesterskap.
 
 «Jeg har forberedt meg til dette mesterskapet med å forberede meg mentalt med å se på bilder fra hotellet og forestilt meg om hvordan det er her og hvordan det er å danse mine danser i salene», legger Natalie til. 
 
Duo på tvers av klubber
Simone Ødegård Torbergsen fra Move On tror det vil bli en surrealistisk opplevelse og endelig få danse et mesterskap etter en lang periode uten konkurranser i utlandet. 
 
Simone forteller videre at hun i forberedelsene til VM har vært en del i danseklubben 2Dance, ettersom at hennes duo partner, Natalie, i moderne og jazz holder til der.
 
Drømmer om VM-Gull
En av våre mest mediterte utøvere gjennom tidene uansett idrettsgren er Selina Jappee fra danseklubben 2Dance. Etter å ha blitt både nummer to og tre de siste årene, legger ikke Jappee skjul på hva som er målet.
 «Målet og drømmen har i noen år vært å vinne VM gull i moderne solo». 
 
Selv om oppladningen ikke har vært helt optimal med betennelse i skulderen og hjernerystelse, gleder Jappee seg til årets mesterskap sammen med alle de andre danserne.
 
Masse lykke til alle dansere!
 
Livestream til VM Jazz og Moderne
 
Sendeplan Jazz
 
Sendeplan Moderne
 
1978_1

NYHETER

Publisert 28.juni.2024

Flere medaljer til Norge!

Flere medaljer til Norge!
Publisert 26.juni.2024

Den avgjørende kvalifiseringen

Den avgjørende kvalifiseringen
Publisert 19.juni.2024

Norgesmesterskapet i Sportsdans

Norgesmesterskapet i Sportsdans