Logo-norges-danseforbund-hvit-2020
nif-logo-banner
language
menu

Senior verdensmestere i Latin

calendar2
Publisert 18.okt.2022
pen2
Endret 18.okt.2022
Aleksander%20Jokic%20-%20Maria%20Lyngstad

Aleksander Jokic og Maria Lyngstad

14.oktober 2022 ble WDSF World Championship avholdt i Rotterdam, Nederland og det norske paret, Aleksander Jokic og Maria Lyngstad forsvarte gullet i klassen senior, vi gratulerer! 

Vi har tatt oss en prat med paret etter seieren.

Hvordan har dere trent i forkant for å nå målet om å stå øverst på pallen?
"Kontinuitet over tid er det som gir resultater, og vi trener målrettet med små delmål gjennom hele året.
Vi trener stort sett alene i SalsaNors sine lokaler her i Trondheim. 6. September dro vi til Roma for å forberede oss sammen med våre trenere Mirjam og Geir. Vi har vært der en del ganger nå og har tilgang til et lokale hvor vi båda kan egentrene, men også være med på organiserte finaletreninger på kvelden.

 
Som en del av oppkjøringen valgte vi oss ut 3 konkurranser de siste 4 ukene før VM. Ettersom vi ønsket å maksimere nytten av disse, så valgte vi å danse i amatør klassen, og ikke Senior. Dette pga at nivået i amatør tross alt er høyere og mer intenst, noe som utfordrer oss på en helt annen måte. Dette resulterte blant annet i 2 finaler i Rising Star: Beograd (5.plass av 37 par)  og Praha (4.plass av 17 par). 
 
I September, som var måneden vi trente mest, så hadde vi i de fleste ukedager to dansetreninger per dag med en varighet på ca 2.5 timer per trening."
 
Hvem er deres største støttespillere?
"Våre absolutt største støttespillere er oss selv, Mirjam og Geir samt våre to katter Picasso og Murka."
 
Hva betyr det for dere å vinne et slikt mesterskap?
"Dette er en bekreftelse for oss om at fjorårets seier ikke var et blaff og at de valgene vi har tatt så langt i vår dansekarriere har vært gode. Dette er en bekreftelse for oss om at det vi gjør alene på trening er av god kvalitet og at vi har det rette fokuset for å kunne lykkes.
 
Det er ingen penger i dans og minimalt mediadekning eller annerkjennelse, så dette er for oss for det meste selvrealisering. Vi våkner opp med en sult etter å lære og å bli bedre. Det er en fantastisk følelse når man oppnår sine mål.
 
Samtidig tror vi det er viktig å vise andre at det er mulig. For det ER mulig å nå sine hårete mål. Man må bare ha motivasjon, stuktur og ork til å jobbe hardt over tid."

 
Hvordan holder dere sammen som dansepartnere?
"Vi er samboere og traff hverandre på nybegynnerkurs gjennom NTNUI i 2011. I 2016 flyttet vi sammen. For å overleve som samboere og dansepartnere har det vært viktig for oss at vi klarer å skille mellom "hvem vi er" på trening og "hvem vi er" hjemme. Det er veldig lett å ta med seg irritasjoner fra trening og hjem til sofaen, men vi jobber bevisst med å snakke oss ferdig med evt. irritasjoner på trening slik at vi legger det bak oss. Ikke alltid like lett, men vi har funnet en god kjemi rundt dette. Vi vet begge at vi tross alt jobber mot felles mål."
 
Hva vil dere gi av tips til andre unge pardansere der ute som også en dag ønsker å nå langt?
1) GODE TRENERE med god struktur, riktig kunnskap.
2) Tenk langsiktig med små kortsiktige mål på veien mot et større mål.
3) Sist men ikke minst: Ikke følg strømmen. Vil du nå langt og oppnå det andre ikke oppnår- ikke gjør som alle andre. Tørr å tenk litt annerledes!

Du kan finne resultatlisten HER.
Alex%20og%20Maria%20VM1%20
Aleksander%20og%20Mari%20VM

NYHETER

Publisert 19.juni.2024

Norgesmesterskapet i Sportsdans

Norgesmesterskapet i Sportsdans
Publisert 13.juni.2024

VINNERE - DANCE AWARDS 2024

VINNERE - DANCE AWARDS 2024
Publisert 12.juni.2024

Påmeldingen til årets felles Dommer- og Trenerseminar er åpen!

Påmeldingen til årets felles Dommer- og Trenerseminar er åpen!