Logo-norges-danseforbund-hvit-2020
nif-logo-banner
language
menu

Ny dansegren i Norges Danseforbund!

calendar2
Publisert 06.mai.2022
pen2
Endret 06.mai.2022
bilde5

- Orientalsk dans blir en del av Norges Danseforbund

Orientalsk dans er en flere tusen år gammel dansestil som har sin opprinnelse i midt-østen og Nord Afrika. I utgangspunktet en dans danset av kvinner for kvinner. Etterhvert ble denne dansestilen oppdaget av den vestlige verden, og fikk tilnavnet magedans, da den ofte ble danset med bar mage. 


- Ny danseklubb i Tromsø
Habibi Oriental Dance Tromsø ble startet i 1999 og vi er flere som har vært med fra starten. Vi har vårt eget dansestudio i sentrum av Tromsø by. De to hoved-stilartene som vi danser er Raqs Sharqi og tribal style. Raqa Sharqi er en egyptisk stil med en eller flere dansere, der det danses ofte i en todelt vakker drakt, mens tribal style er en mer fusjonert stilart der det danses i gruppe med en leder og antrekket er ofte store fargerike skjørt.
Vi holder nybegynner kurs, drop-in timer, opptrer på ulike arrangementer, kurs/konferanser, bryllup, bursdager mm, og har satt opp flere helaftens show på Tromsø Kulturhus.

"Vi har vært i Egypt flere ganger og tatt timer hos egyptiske instruktører, og vi leier inn instruktører fra andre steder i landet for å holde kurs for oss, eller så reiser vi selv rundt på kurs og festivaler både innenlands og utenlands. Det finnes et utall festivaler og konkurranser rundt om i hele verden inne oriental. Vi har vært med en gang og konkurrert som gruppe. 
Ellers er vi en super gjeng med damer som danser trener sammen hver uke.
 Det er nok flest kvinner som danser, men det finnes også en del menn som danser, men hovedvekten er kvinner.
Orientalsk dans vi jeg si passer for alle som liker å danse. Du trenger ikke ha en spesiell kroppsform, eller ha spesielle egenskaper i forkant. Det er i tillegg super trening for kjernemuskulatur, hofte og bekken, da mye av bevegelsene i dansen er konsentrert i disse områdene"

- Line Pettersen, Habibi Oriental Dance Tromsø
 

Norges Danseforbund ønsker Orientalsk dans hjertelig velkommen til oss! 
bilde3
bilde%201
bilde6
bilde9

NYHETER

Publisert 03.april.2024

Ny samarbeidspartner!

Ny samarbeidspartner!
Publisert 03.april.2024

Samordnet Rapportering 2024

Samordnet Rapportering 2024
Publisert 02.april.2024

NM-VEKA 2024

NM-VEKA 2024