Logo-norges-danseforbund-hvit-2020
nif-logo-banner
language
menu

NORSK VM-GULL!!

calendar2
Publisert 30.aug.2021
pen2
Endret 03.mar.2022

Sportsdans fikk i helgen sitt første norske vm-gull siden 2014

Lørdag ble det arrangert verdensmesterskap i Senior 1 Latin i Rotterdam, Nederland. Hele 21 land fra hele verden var representert, og Norge stilte med Aleksander Jokic og Maria Lyngstad.

Aleksander og Maria danset formidabelt gjennom hele dagen, og etter 5 intensive runder ble de kåret til verdens beste Senior 1 Latin par. Dette med å vinne alle de fem latindansene! 
Resultater fra konkurransen

Kommentar fra verdensmesterne:
Vi var første års senior 1 i fjor (2020) og hadde et mål om å danse VM Latin Senior 1 i oktober 2020. Denne ble kansellert og flyttet til nå, 28.august 2021. Siste konkurranse vi danset var November 2019. 

Ettersom vi hadde et såpass konkret mål (VM i oktober) så var det ikke noe vanskelig å motivere seg da pandemien brøt ut i starten av 2020. Første par månedene trente vi som vanlig, men da vi forstod at dette kom til å bli langvarig startet vi med ukentlige online-timer med våre trenere Mirjam Zwijsen og Geir Bakke som bor i Roma for å få input og inspirasjon. I snitt har vi hatt online-timer 1-2 ganger per uke. Vi synes dette fungerer veldig bra. I tillegg har vi vært i Roma et par ganger, senest i Juni i år for en minioppkjøring til vår første senior 1 konkurranse i Verona, og nå for oppkjøring mot VM. 

Vi hadde et hårete mål om topp 3, og vi tenkte at på en god dag så kunne vi klare det. Samtidig så er det vanskelig å vite hvilke par man konkurrerer mot ettersom det har vært så få konkurranser det siste året. Vi er jo 2.års senior og det kunne være flere par som vi ikke visste om, som rykket opp både i år og i fjor. Det var derfor vanskelig å spå på forhånd hvordan dette ville gå. 

Vi sov såvidt natten før konkurransen og var veldig nervøs på konkurransedagen, men vi prøvde å varme opp godt og å holde hodet kaldt og fokusere på oss selv og det vi har trent på. Vi er heller ikke vant til å danse så mange runder, det var 5 runder totalt, men når man står i en semifinale og etterhvert finale så tenker man ikke på at man er sliten før de siste 15 sekundene av Jive.

Vi følte kanskje ikke at finalen var vår beste runde, men da det var 3 par igjen til å bli ropt opp så skjønte vi at dette kunne gå. 

Det har ikke helt gått opp for oss enda. Vi har gått gjennom alle scenario så mange ganger i hodet det siste året (også en evt. seier) men når det første skjedde så var det surrealistisk. 

Når det kommer til danseplaner videre, svarer paret:
"På grunn av koronasituasjonen så har vi ikke satt oss noen flere konkrete mål per nå. Først skal vi ha noen dager dansepause når vi kommer hjem, og så får vi sette oss ned sammen med våre trenere og legge en god plan for de kommende månedene"

Norges Danseforbund gratulerer så masse til Aleks og Maria! Vi er stolte av dere, og av norsk dans!

NYHETER

Publisert 19.juni.2024

Norgesmesterskapet i Sportsdans

Norgesmesterskapet i Sportsdans
Publisert 13.juni.2024

VINNERE - DANCE AWARDS 2024

VINNERE - DANCE AWARDS 2024
Publisert 12.juni.2024

Påmeldingen til årets felles Dommer- og Trenerseminar er åpen!

Påmeldingen til årets felles Dommer- og Trenerseminar er åpen!