Logo-norges-danseforbund-hvit-2020
nif-logo-banner
language
menu

Internasjonale reiser og eventuell risiko for smittespredning

calendar2
Publisert 27.feb.2020
pen2
Endret 09.mar.2021
drill

I forbindelse med at svært mange internasjonale idrettsarrangement har blitt flyttet eller avlyst på grunn av frykt for Coronasmitte har Idrettsforbundet fått henvendelser fra utøvere og idrettsorganisasjoner om hvordan de skal forholde seg til denne situasjonen.

NIF følger råd fra Folkehelseinstituttet (FIH) og reiseråd fra Utenriksdepartementet (UD) i forbindelse med reiser til utlandet og idrettsbesøk fra andre land.

Norges idrettsforbund forholder seg til Folkehelseinstituttet som er et statlig forvaltningsorgan underlagt Helse- og omsorgsdepartementet. I tillegg følger vi Utenriksdepartementet reiseråd for alle landene i verden.


Områder med vedvarende spredning av Corona-viruset

Folkehelseinstituttet skriver på sine hjemmesider at spredningen av viruset regnes å være utbredt i fastlands-Kina. Videre at spredningen regnes å være lokalisert eller lavgradig, men vedvarende, i Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia.

I andre land hvor det er påvist smitte, er det ingen eller svært begrenset smittespredning innenlands og disse regnes derfor ikke som områder med vedvarende spredning.

Les mer om Corona-viruset på Folkehelseinstituttets hjemmesider

Utenriksdepartementet utsteder reiseråd basert på en samlet vurdering av situasjonen for reisende i landet som følge av virusutbruddet. Reisende bør følge med på UDs reiseinformasjon og nyheter, da situasjonen kan endre seg raskt.


Forebyggende råd på reisen

Unngå kontakt med syke personer, spesielt personer med luftveissymptomer.

Som ved alle infeksjoner er god håndvask med såpe og vann et viktig forebyggende tiltak, både på reisen og for å avgrense videre smitte.

Alkoholbasert hånddesinfeksjon kan være et alternativ hvis ikke håndvaskmuligheter er tilgjengelig.

Ta kontakt med helsepersonell ved symptomer på lungebetennelse (feber, hoste og pusteproblemer). Unngå å hoste på andre, vask hendene hyppig og grundig og unngå å reise hvis du er syk.
Råd etter reisen
Hvis du har kommet hjem fra et område med vedvarende smittespredning i løpet av de siste 14 dagene, og du får symptomer på luftveisinfeksjon (feber, hoste, brystsmerter eller pustevansker), ber vi deg straks holde deg innendørs og unngå nærkontakt med andre mennesker samt ringe fastlegen eller legevakta og fortelle om din reise og dine symptomer.

NYHETER

Publisert 13.juni.2024

VINNERE - DANCE AWARDS 2024

VINNERE - DANCE AWARDS 2024
Publisert 12.juni.2024

Påmeldingen til årets felles Dommer- og Trenerseminar er åpen!

Påmeldingen til årets felles Dommer- og Trenerseminar er åpen!
Publisert 09.juni.2024

Her er det nye hovedstyret!

Her er det nye hovedstyret!