Logo-norges-danseforbund-hvit-2020
nif-logo-banner
language
menu

En nordisk utøver videre til OQS

calendar2
Publisert 24.jan.2024
pen2
Endret 24.jan.2024
SD7A3101

- Daniel Grindeland er klar for siste del av kvalifiseringen til OL 2024

184 dager til en historisk dag for dans. 184 dager til vi alle kan glede oss over å se bevegelse til musikk, fra den største arenaen som eksisterer innen idrett. 184 dager til edelt metall skal deles ut for første gang i noen danseform, men får vi med en norsk utøver til Paris? Breakere fra hele verden har i flere år battlet for å nå drømmen, en OL-billett i Paris 2024. 16 bboys og 16 bgirls skal stå på verdens største idrettscene i august, og Daniel Grindeland fra Norge er et steg nærmere drømmen. 

"Det har vært en knallhard konkurranse hele veien, og jeg er glad for å ha kommet gjennom nåløyet", Daniel Grindeland.

Mandag fikk Norges Danseforbund beskjed om at Daniel Grindeland fra har samlet nok poeng til å delta på de siste to avgjørende konkurransene i "Olympic Qualifier Series". Det er kun 40 menn som har fått plass, av disse kan vi være stolte av at kun en nordisk nasjon stå på listen, og det er Norge
bilde
- 40 skal bli til 10

Ikke før sent i juni vil vi få avgjørelsen om Daniel Grindeland fra Norge vil få en av totalt 16 plasser i OL. Dette skal avgjøres i Shanghai, Kina 16-19. mai og Budapest, Ungarn 20-23. juni. Blandt de 40 som har plass i OQS er det breakere fra Marokko, Algerie, Nederland, Østerrike, USA, Sør-Korea, Kina, Belgia, Colombia, England, Ukraina, Australia, Kazaksthan, Japan, Polen, Frankrike, Spania, Taipei, Brasil, Ungarn og Norge. 

Seks utøvere har allerede fått plass i OL 2024. (Basert på kontinentale mesterskap / verdensmesterskap)
Dany, Frankrike. Shigekix, Japan. Phil Wizard, Canada. Victor, USA. Billy, Marokko. Attack, Australia

- God planlegging og mye trening

Vi tok en prat med Grindeland for å høre litt om hvordan han ser for seg de neste månedene opp mot OQS. Han forteller at han skal forberede seg godt, trene mye og konkurrere mye. "Klarer jeg å holde meg skadefri, trene smart og få den utviklingen jeg ønsker. Har jeg troen på en billett til OL Paris 2024", forteller Grindeland. 
 

 

Norges Danseforbund ønsker Daniel Grindeland masse lykke til med forberedelsene de neste månedene, og krysser fingrene for videre avansement opp mot de olympiske lekene. Vi er stolte av deg!

NYHETER

Publisert 13.juni.2024

VINNERE - DANCE AWARDS 2024

VINNERE - DANCE AWARDS 2024
Publisert 12.juni.2024

Påmeldingen til årets felles Dommer- og Trenerseminar er åpen!

Påmeldingen til årets felles Dommer- og Trenerseminar er åpen!
Publisert 09.juni.2024

Her er det nye hovedstyret!

Her er det nye hovedstyret!