Logo-norges-danseforbund-hvit-2020
nif-logo-banner
language
menu

Danser med i Mesternes mester 2022!

calendar2
Publisert 07.jan.2022
pen2
Endret 08.jan.2022

- Nadya representerer dans under årets utgave av Mesternes mester

Nadya Khamitskaya Andersen er for mange godt kjent fra "Skal vi danse", der hun har vunnet hele fire ganger. Nadya har tidligere vært aktiv danser i Norges Danseforbund med fantastiske resultater i inn- og utland.

Denne våren ser vi henne på en ny arena, nemlig NRK sin "Mesternes mester", der hun skal konkurrere i mange ulike øvelser mot noen av landets beste idrettsutøvere. Allerede i første program, som ble sendt 1. Januar viste hun seg virkelig sterk, da hun vant øvelsen "Frem, bak, stille". 


Deltakere "Mesternes mester 2022": 
  • Anja Hammerseng-Edin, håndball.
  • Nils Jakob Hoff, roing.
  • Nadya Khamitskaya Andersen, dans.
  • Ida Njåtun, skøyter.
  • Øystein Pettersen, langrenn.
  • Linn-Kristin Riegelhuth Koren, håndball.
  • Bjørn Einar Romøren, hopp.
  • Madelene Rubinstein, judo.
  • Tommy Rustad, bilsport.

Vi har tatt en snakk med Nadya for å høre litt mer om deltagelsen hennes i "Mesternes mester"

Hvordan var det å være med på MM? 
Å bli spurt om å være med som deltaker føltes veldig ærefullt og veldig skummelt! Og akkurat disse to følelsene kjente jeg på hver eneste dag under innspillingen. Det er kult at dans anerkjennes som idrett på lik linje som nasjonalidretter som langrenn og håndball i et sånt TV-konsept som når til så mange, ikke minst barn og unge!  Samtidig var jeg livredd for å ikke klare å representere dansere på en tilstrekkelig god måte. Det er 13 år siden jeg la opp som sportsdanser, og selv om jeg prøver å holde meg i en viss fysisk form, og har gjort Skal vi danse i mange av de 13 årene, så er unge dansere som akkurat har avsluttet en aktiv dansekarriere selvsagt i mye bedre form. 
Men jeg er veldig takknemlig for å ha opplevd MM og for å kunne ha representert dansen! 

Hva ser du på som dine styrker som danser, sammenlignet med de andre deltakerne i årets sesong?
Det første jeg tenkte var balansen, men så tenkte jeg meg litt om, da jeg så hvor viktig balansen var også i andre idrettsgrener - skihopp, langrenn, judo, skøyter, håndball. Det som jeg definitivt brukte fra dansen var å gå inn i ulike modus, som for eksempel paso doble under reaksjonsøvelser - å holde fokus, kjenne trykket ned i bakken men likevel være klar i kroppen for en rask bevegelse når jeg må. Jeg hørte på ulike låter før ulike øvelser og forsøkte å fortsette å ha denne musikken i hodet under øvelsene.

Hadde du noen svakheter sammenlignet med resten av deltakerne i årets sesong?
Jeg følte meg definitivt svakest når det kommer til styrke og utholdenhet. For utholdenhet var ofte knyttet til tung aktivitet, som å kaste sekker på 20kg i lang tid, dra eller dytte en tung slede, løpe i sjøen med vektbag på ryggen. En annen ting som var vanskelig for meg er at koppen ikke er vant til så tunge økter, så jeg kunne være helt svimmel og hengslende i 12 timer etter en tung øvelse. Og når det kommer to nye øvelser i løp av de 12 timene, da kunne jeg slite litt med å stå, selv med øvelser som jeg i utgangspunktet kunne tenke meg var ok for meg. 

Du sa jo at du hadde trent på «frem, bak, stille» øvelsen. Hadde du flere øvelser du hadde øvd på i forkant av innspilling? 
Jeg har øvd på så mange øvelser som mulig på den tiden jeg hadde fra jeg ble spurt til innspillingen startet. De fleste av dem trenger mye styrke og utholdenhet, så det var begrenset på hvor mye sterkere jeg kunne bli på noen uker. Men ved siden av styrketrening, intervalløkter etc, så prøvde jeg å trene tilnærmet MM-øvelser. Jeg studerte videoer fra tidligere sesonger om det er noen teknikker under ulike øvelser som vil kanskje være nyttig for meg. Jeg bærte på og klatret med sekker, og gjorde en del av klassikerne som skranken, jerngrep, statisk mageøvelse, 90-grader’n, «fram stille bak» etc. 

Hva var det beste med MM?
Det beste med hele eventyret var å bli kjent med menneskene bak idrettsutøvere, deres mentalitet, deres erfaringer og hva de har lært på veien. En annen ting som jeg setter uendelig stor pris på var hvordan gjengen heiet på hverandre. De som mestret øvelsene heiet på de som sleit underveis, de som sleit heiet på dem som mestret. Jeg følte meg aldri alene, selv i individuelle øvelser. Vi ga masse tips til hverandre og øvde en del på ting underveis. Vi var stolte av andres prestasjoner og var der for dem som var skuffet. Det felleskapet der, heie på konkurrenter og gjøre hverandre gode - håper jeg vi kan ha fokus på i danse-Norge fremover!

Vi gleder oss til å følge Nadya utover våren, og se hvordan dansen gjør det opp mot resten av idretts-norge!

Se Mesternes mester HER!

Foto: Stian Foss, Nordisk Film, NRK
 
IMG_4739
IMG_4740

NYHETER

Publisert 03.april.2024

Ny samarbeidspartner!

Ny samarbeidspartner!
Publisert 03.april.2024

Samordnet Rapportering 2024

Samordnet Rapportering 2024
Publisert 02.april.2024

NM-VEKA 2024

NM-VEKA 2024