Logo-norges-danseforbund-hvit-2020
nif-logo-banner
language
menu

Cecilie Brinck Rygel og Kim Rygel nominert til WDSF "Hall of Fame"

calendar2
Publisert 22.apr.2021
pen2
Endret 22.apr.2021
rygel2

Vi er veldig stolte over å dele at Norges mest dekorerte sportsdanspar gjennom tidene har blitt nominert til WDSF Hall of Fame i kategorien "Hall of Famers Award".

World DanceSport Federation har nominert Cecilie Brinck Rygel og Kim Rygel til deres Hall of Fame. Dette er en pris som gis til utøvere med fremragende personligheter i sportsdans og for deres opptredener. Hall of Fame-prisen skal promotere utviklingen av sportsdans ved å bevare dens arv. Utøvere som har skapt historie for WDSF og blitt forbilder for sportsdans-miljøet vil bli innført i WDSFs Hall of Fame, hvor vi er veldig stolte over at våre egne Cecilie Brinck Rygel og Kim Rygel er blitt nominert. 

Cecilie og Kim har danset sammen siden de var 9 år gamle, sluttet å konkurrere da de var 29 år gamle, og de byttet aldri partnere. Paret begynte å konkurrere professjonelt i 1992, samme år som de giftet seg. I dag har de to sønner og bor i Tønsberg, hvor Cecilie fremdeles er å finne i dansemiljøet. Hun er kursholder, eksaminator, nasjonal- og hoveddommer samt WDSF A-lisensiert dommer.

I løpet av karrieren vant paret hele åtte VM-gull, åtte EM-gull og tre kongepokaler, og de er dermed blant landets mestvinnende idrettsutøvere gjennom tidene. De har også vunnet Norgesmesterskapet 25 ganger og nordiske mesterskap seks ganger. Fra EM og VM har paret til sammen 32 medaljer, dette uten å inkludere turneringer og/eller regionale konkurranser som Nordisk/Skandinaviske mesterskap.

Rygel-paret er nominert for prisen "Hall of Famers Award" som tildeles utøvere. Nominasjonen er gjort av WDSFs egen nominasjonskomité hvor begrunnelsen tar høyde for blant annet:
  • de nominerte må ha minimum 3 WDSF verdensmesterskapstitler i voksen eller professjonel klasse.
  • antall uker de nominerte har vært blant topp 3 på verdensrankinglisten.
  • populariteten til de nominerte
  • innovasjon av sportsdans av de nominerte
  • karrierevalg innen WDSF 

Vi gratulerer!

Under kan du se filmklipp av Kim og Cecilie i action fra 1995:

NYHETER

Publisert 03.april.2024

Ny samarbeidspartner!

Ny samarbeidspartner!
Publisert 03.april.2024

Samordnet Rapportering 2024

Samordnet Rapportering 2024
Publisert 02.april.2024

NM-VEKA 2024

NM-VEKA 2024