Logo-norges-danseforbund-hvit-2020
nif-logo-banner
language
menu

15 raske med Aurora

calendar2
Publisert 11.mar.2022
pen2
Endret 17.mar.2022

- Bli bedre kjent med danserne i Norge

Aurora Skarsgard Ivin (15) fra DK 2Dance er et av landets fremste dansetalenter. Aurora har allerede bemerket seg i årets konkurranser, med både førsteplass i Jazz og Moderne i "elite junior". Aurora danser mange ulike dansestiler, og det blir spennende å følge henne det kommende året.
 

Bli bedre kjent med Aurora!


Hvor lenge har du danset? 

Jeg startet å danse når jeg var 10 år. Da startet jeg med freestyle og slow. «Oppdaget» PA og andre stilarter under starten av corona i 2020☺️
 

Hvorfor begynte du å danse?

Jeg spilte håndball fra jeg var 6 år. Søstra mi, som er to år eldre, begynte etterhvert med dans. Da fikk jeg være med på dansekonkurranser og avslutninger, og jeg ble raskt forelsket i freestyleverden. Jeg tok mange online-klasser under corona-perioden, med dansetrenere fra hele verden. Det var da jeg virkelig fant min lidenskap innenfor flere stilarter.
 

Beste danseøyeblikk i 2021?

Mitt beste danseøyeblikk i 2021 må nok være en digital dansetime jeg hadde før skolen en dag, med en trener fra Sør-Afrika. Jeg fikk i konfirmasjonsgave 10 privattimer med en av mine aller største inspirasjoner (Hope Maimane). Denne timen spesielt ga meg utrolig mye god energi og motivasjon, samt en glede jeg ikke helt klarer å beskrive. Det var magisk. Slike dansetimer setter seg i kroppen min❤️
 

Hvis du ikke skulle ha holdt på med dans, hvilken idrett ville du ha gjort? 

Jeg har alltid vært veldig glad i all slags type sport, men jeg tror det måtte ha vært turn eller rytmisk sportsgymnastikk. Dette er fordi jeg liker å kunne bruke kroppen som «instrument», og det er idretter jeg henter mye inspirasjon, styrkeøvelser m.m. inn i min egen trening nå. 
 

Hvor mye trener du i uken?

Jeg trener veldig variert, uke til uke. Det ligger nok på rundt 20-30 timer i uka, avhengig av hvordan jeg har det, tidskapasitet og fysikk. Jeg jobbet mye under corona for å finne ut hva som funker for å sette opp egen treningsplan, og nå tar jeg dag for dag. Jeg legger opp til at jeg drar på treningene jeg skal på 2dance, og derfra planlegger jeg hva jeg gjør på egenhånd. Slik holder jeg dansegleden oppe, og får bruke tiden på det jeg kjenner jeg har lyst å jobbe med idag, utifra sinn og kropp. 
 

Har du en hobby eller flere ved siden av dans?

Hmm, det meste jeg gjør i hverdagen min henger sammen med og motiveres av dansinga. Men generelt er jeg glad i å henge med mennesker som gir meg god energi. Og så har jeg en interesse for bla lage smykker, redesigne klær etc.
 

Favoritt artist eller sang for tiden?

Musikken min varierer så utrolig mye utifra dagene😂Kommer veldig an på hvilket humør jeg er i, eller vil inn i. Så det er faktisk helt umulig å egentlig finne en eller to. Det kan være sanger jeg egentlig ikke liker som blir til mine favoritter, rett og slett fordi jeg skaper en relasjon til de gjennom for eksempel danseklasser hvor koreografen har laget en koreografi til den sangen. Men noen eksempler på artister jeg liker akkurat nå er Adele, A36, Dermot Kennedy, Missy Elliot, Lewis Capaldi….
 

Hva er ditt forbilde?

Jeg har så sinnsykt mange forbilder, og alle inspirerer meg på ulike måter. Mitt største forbilde innenfor generelt egentlig livet må nok være Hope Maimane. De to neste navnene som dukker opp i hodet mitt videre er Mariandrea Villegas og Jaxon Williard. Når de danser ser du virkelig deres lidenskap i bevegelsene, og det er utrolig flott å se på. 
 

Favoritt matrett?

Sushi, eller crispy duck😍
 

Hva er hovedmålet ditt i 2022?

Hovedmålet mitt er å fortsette å utforske, reflektere og lære om hvordan jeg kan bygge på hele «kunstnerpakken» innenfor dansen. I tillegg ønsker jeg å finne mer ro i den vanlige hverdagen, og være mer tilstede dag for dag. 
 

Hva er ditt langsiktige mål med dans?

Mitt langsiktige mål med dans er å kunne leve av den. Det å gjennom dansen få å oppleve, lære, reise, møte nye mennesker og kunne trene andre når jeg blir voksen, er det langsiktige målet.
 

Hva spiser du før en konkurranse?

Før en konkurranse er det taco eller havregrøt som går lettest ned😅
 

Du er strandet på en øde øy, hvilke tre ting må du ha med?

Fulladet mobil for alltid, varmt oppvarma telt, honning:)
 

Beste TV-Serie?

Serien «Cheer» på Netflix. Den forteller historien til utøvere på toppnivå innenfor cheerleading i USA. Serien får meg til å tenke over for meg selv, hva jeg bør og ikke bør gjøre med tanke på trening og utvikling. Ikke nødvendigvis som inspirasjon, men som refleksjon og læring.
 

Siste spørsmål. Hva betyr dans for deg?

Dansen betyr ALT for meg. Det er drivkraften i alt jeg gjør. Jeg utvikler meg fysisk og vokser utrolig mye mentalt med dansen. Vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten den.

Foto: Peter D.Hypher og Nikoline Foto

Har du også lyst til å danse som Aurora?
Finn din danseklubb her!
 

NYHETER

Publisert 24.mai.2024

Saksdokumenter Forbundsting 2024

Saksdokumenter Forbundsting 2024
Publisert 21.mai.2024

Dance Awards 2024

Dance Awards 2024
Publisert 03.april.2024

Ny samarbeidspartner!

Ny samarbeidspartner!